Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великі платники відобразили контрольовані операції на суму 1,58 трлн грн

опубліковано 27 жовтня 2021 о 12:58

Звітна кампанія з трансферного ціноутворення в Центральному управлінні завершилася з наступними результатами – 406 великих платників відобразили контрольовані операції на суму 1,58 трлн грн, що перевищує 60 % від загального показника по Україні. Про це повідомила заступник начальника Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Анна Пужай-Череда.

За її словами, структура контрольованих операцій за галузевим розподілом виглядає наступним чином:

67,9 % від загального обсягу займають фінансові установи та підприємства супутніх галузей;

18 % – підприємства невиробничої сфери у галузі оптової, роздрібної торгівлі та обігу пального, транспортної інфраструктури, зв’язку та інформаційно-комунікаційного забезпечення;

14,1 % – підприємства виробничої сфери та паливно-енергетичного комплексу.

Контрагенти великих платників податків зосереджені в основному в 11 країнах світу. В межах контрольованих операцій лідерами серед країн-партнерів стали – Французька Республіка, Республіка Австрія, Швейцарська Конфедерація, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії, Королівство Нідерланди.

Заступник керівника нагадала, що платник податків має право до проведення документальних перевірок подати уточнюючий звіт про контрольовані операції, якщо у раніше поданому звіті інформація наведена не в повному обсязі, містить помилки або недоліки, а також самостійно провести коригування ціни контрольованої операції і сум податкових зобов'язань, за умови, що це не призведе до зменшення суми податку, що підлягає сплаті до бюджету.

«Платники податків, що здійснюють контрольовані операції, повинні складати та зберігати документацію з трансфертного ціноутворення за кожний звітний період, яку необхідно надавати протягом 30 календарних днів з дня отримання запиту ДПС України» - зазначила Анна Пужай-Череда.