Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Акцизний податок: декларація за серпень подається за новою формою

опубліковано 14 вересня 2022 о 10:22

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що декларацію акцизного податку за новою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 31.05.2022 №151 «Про затвердження Змін до форми декларації акцизного податку та Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку» (далі ­­– наказ №151), платники податку, визначені п. 223.2 ст. 223 Податкового кодексу України (далі - Кодексу), подають до контролюючого органу за місцем реєстрації за серпень 2022 року в терміни не пізніше 20 вересня поточного року.

Також, звертаємо увагу, що наказом №151 внесено зміни у форму декларації, додатках до неї, а саме до загальної частини декларації акцизного податку, розділу Б «Податкові зобов'язання з тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну (в тому числі тютюнової сировини, тютюнових відходів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах)», додатків 1,2,5,6,8,11.

Викладено в новій редакції рядки за кодами операції "А14", "А15" розділу А "Податкові зобов'язання із спирту етилового та інших спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива та продуктів із вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об'ємних одиниць та більше", розділ Д «Податкові зобов’язання з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів», розділ Е «Податкові зобов’язання з реалізації електричної енергії», додаток 7. 

Доповнено декларацію новим додатком 61 «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, згідно із підпунктом 213.1.14 пункту 213.1 статті 213 розділу VI Кодексу (тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, рідини, що використовуються в електронних сигаретах)».