Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Строки надання контролюючими органами Довідки про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску

опубліковано 06 грудня 2022 о 13:31

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що наказом Міністерство Фінансів України від 16.09.2022 №291 затверджено Порядок прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати (надалі – Порядок № 291).

Форма Довідки про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску визначена Додатком 2 до Порядку № 291.

Платникам єдиного внеску, які звертаються до контролюючих органів за погодженням довідки-розрахунку, у якій сума перерахування єдиного внеску менша ніж 22% суми коштів для виплати заробітної плати, у зв'язку із застосуванням максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, та які протягом 12 календарних місяців, що передують даті звернення до контролюючого органу за видачою довідки не допустили порушень законодавства про нарахування та сплату єдиного внеску, за рішенням керівника контролюючого органу або уповноваженої ним особи надається довідка про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску (в електронній або паперовій формі).

Строк дії довідки, що надається платнику єдиного внеску для пред'явлення обслуговуючому надавачу платіжних послуг, не повинен перевищувати 12 календарних місяців, починаючи з місяця видачі довідки включно, відповідно до п. 6 Порядку № 291.

Довідка надається контролюючим органом у термін, визначений ст. 20 Закону України від 02.10.1996 № 393/96-ВР «Про звернення громадян» (зі змінами і доповненнями), – не пізніше п'ятнадцяти днів від дня отримання звернення.

У разі виявлення контролюючим органом порушення законодавства про нарахування та сплату єдиного внеску платником, якому видана довідка про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, зазначена довідка відкликається контролюючим органом до закінчення строку її дії шляхом направлення повідомлення за формою згідно з додатком 3 Порядку № 291 платнику єдиного внеску та обслуговуючому надавачу платіжних послуг, відповідно до абз. 3 п. 6 Порядку № 291.