Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У лютому великий бізнес сплатив майже 13 мільярдів податків

опубліковано 06 березня 2023 о 11:17

Протягом лютого 2023 року платниками Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків забезпечено збір платежів до загального фонду Державного бюджету в розмірі 12,9 млрд гривень.

Доля надходжень від великого бізнесу, що обслуговується Центральним управлінням, за результатами лютого 2023 року становить четверту частину від збору до загального фонду Державного бюджету по Україні. 

У розрізі основних податків до Державного бюджету надійшло по податку на додану вартість – 5,9 млрд грн, по податку на доходи фізичних осіб – 1,6 млрд грн, по акцизному податку з вироблених в Україні підакцизних товарів – 1,1 млрд грн, по податку на прибуток – 3,6 млрд гривень.

Крім того, слід відмітити зростання надходжень до Державного бюджету в порівнянні з лютим 2022 року по акцизному податку з виробленої лікеро-горілчаної продукції – в два рази або на 559,9 млн грн більше, по податку на доходи фiзичних осiб iз доходу у виглядi процентiв – на 37,6 млн грн або на 18,4 відс., по податку на прибуток – на 28,6 млн грн або на 0,8 відсотків.

Дякуємо платникам за вчасно сплачені податки та фінансову підтримку держави!