Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок повернення коштів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з рахунків 3556

опубліковано 06 березня 2023 о 11:28

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків, у зв’язку із допущенням систематичних помилок платниками податків, які перебувають на обліку у Центральному управлінні, з питання сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (КБК 71010000, КБК 71020000, КБК 71030000) у 2023 році на рахунки Центрального управління, повідомляє.

Центральним управлінням на сайті cvp.tax.gov.ua у розділі «Рахунки для сплати платежів» у січні 2023 року оприлюднено інформацію щодо реквізитів рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на 2023 рік, які також були актуальними у 2022 році, для платників податків, які перебувають на обліку у Центральному управлінні.

Головним управлінням ДПС у м. Києві, з метою попередження помилкової сплати коштів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на неналежні рахунки 3556, які відкриті на ім’я Головного управління ДПС у м. Києві за 201-204 символами звітності оприлюднено інформацію про нові рахунки для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які діють з 01 лютого 2023.

Платниками податків, які перебувають на обліку у Центральному управлінні, у 2023 році допущено систематичні помилки, а саме використані реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які належать Головному управлінню ДПС у м. Києві, у зв’язку із чим виникає потреба у поверненні надміру та/або помилково сплачених коштів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з рахунків 3556. 

Наказом Міністерства фінансів України від 23.07.2021 №417 затверджено Порядок зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів (далі по тексту – Порядок).

Порядок визначає процедуру зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) або повернення платникам, на яких, згідно Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від 08.07.2010 №2464-VI, покладено обов'язок нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок (далі - Платник), надміру та/або помилково сплачених коштів єдиного внеску, в тому числі тих, які сплачені через єдиний рахунок.

Повернення коштів здійснюється на підставі заяви Платника про повернення коштів затвердженої форми, відповідно до Порядку.

Заява про повернення коштів з рахунків 3556 подається до територіального органу ДПС за місцем обліку надміру та/або помилково сплачених коштів, за формою, визначеною у додатку 1 до Порядку.