Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування

опубліковано 07 березня 2023 о 10:02

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що платник податків може отримати довідку-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування (далі – Довідка) відповідно до норм міжнародних договорів за будь-який минулий рік.

Форму Довідки та Заяви про підтвердження резидентського статусу для уникнення подвійного оподаткування (далі – Заява) затверджено Порядком підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів затверджений наказом Міністерства фінансів України від 19.08.2022 № 248 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок № 248).

Надання Довідки здійснюється відповідно до Порядку № 248 на підставі Заяви, що подається платником податків (уповноваженим представником) до контролюючого органу за основним місцем обліку.

Згідно з абз. 9 п. 5 довідка надається за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що він зазначає у Заяві. Довідку в електронній формі платник отримує у приватній частині електронного кабінету з дотриманням вимог, встановлених розділом II Податкового кодексу України.